Värmland behöver sina tre sjukhus! 

Arvika och Torsby sjukhus är en viktig del av det värmländska vårdsystemet och ska även framgent erbjuda akut sjukvård. För att ytterligare stärka sjukhusens roll och dess framtid, har majoritetspartierna gett hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att se över hur vi kan stärka tillgången på specialistsjuksköterskor på Arvika och Torsby sjukhus, på kort respektive lång sikt. Uppdraget innebär att lyfta fram förslag på åtgärder för hur den kompetens- och bemanningsbrist som nu föreligger ska kunna lösas tillsammans med medarbetare. Deras engagemang ska tillvaratas.  

  • Arvika och Torsby sjukhus är oumbärliga för vården i Värmland. De uppdrag vi ger nu säkerställer sjukhusens långsiktiga roll i regionen. Vårt fokus ligger på att utveckla och förstärka sjukhusens kompetensförsörjning och ledarskap säger Daniel Schützer (S), regionråd.  

Hälso- och sjukvårdsdirektören ska också se över ledningsstrukturen på Arvika sjukhus för att värdera möjligheten att tillsätta en sjukhuschef, i likhet med hur det ser ut på Torsby sjukhus. Arvika sjukhus är en central del av vården i Västra Värmland och genom uppdraget tar SCV-majoriteten ett tydligt steg mot att stärka Arvika sjukhus och bättre tillvarata medarbetarnas engagemang.  

Regionen är fast besluten att utveckla och stödja Arvika och Torsby sjukhus som centrala delar av det värmländska vårdsystemet. Vår målsättning är att fortsatt erbjuda trygg och högkvalitativ vård till invånarna i hela regionen.  

facebook Twitter Email